Trajectum College.

Onderwijs
Projectmanagement

Het Trajectum College wilde de communicatie binnen de onderwijsteams en het MT verder verbeteren. Samen realiseerden we  een heldere overlegstructuur ondersteund met infographics.

Suzanne Hulstein
4 uur per week
6 maanden
Utrecht, Nederland
Trajectum College
Trajectum College

Lean werken in het onderwijs, dat kan zeker! Veel processen, zoals in-, door- en uitstroom van leerlingen of de begeleiding en het bieden van extra ondersteuning, zijn zeer geschikt om vanuit lean perspectief te verbeteren. Lees hier hoe we dat bij Trajectum hebben aangepakt.

Pouwer College
Pouwer College

Op Pouwer College liep alles al goed. Toch wilde het MT een volgende stap zetten en met een team van docenten passend onderwijs en leerlingbegeleiding verder vormgeven. Wij hebben samen met het team op een visuele manier processen uitgewerkt en verbeterd.

Erasmus MC HR
Erasmus MC HR

HR-processen zijn ontzettend geschikt om met de lean methode te verbeteren. In het Erasmus MC hebben we het indiensttredingsproces van nieuwe medewerkers geanalyseerd zodat het minder foutgevoelig is en daardoor veel sneller verloopt.

Kessler Stichting
Kessler Stichting

De Kessler Stichting is een Haagse organisatie voor maatschappelijke opvang. Het verloop van medewerkers was dusdanig hoog, dat het MT graag het tij wilde keren. We hebben samen met (oud-)medewerkers gekeken hoe het onboardingproces het beste ingericht kon worden, zodat medewerkers goed worden ingewerkt en zich verbonden voelen met de organisatie.