Erasmus MC Psychiatrie.

Interimmanagement
Zorg

Op de afdeling Psychiatrie in het Erasmus MC zijn we een half jaar met veel plezier aan de slag gegaan als interim manager.

Roos Spanjer
3 dagen per week
6 maanden
Rotterdam, Nederland
Kliniek psychiatrie Erasmus MC

In het kort.

De afdeling Psychiatrie in het Erasmus MC biedt hoogcomplexe, derdelijns psychiatrische zorg binnen een aantal zorglijnen, zoals Ernstige Depressie, Zwangerschapspsychiatrie en Eerste Psychosen. Voor de zorglijn Vroege Ontregeling (afdeling DP1) werd al lange tijd gezocht naar een manager, maar zonder succes. Wij zijn gevraagd om de functie van interim manager psychiatrie in te vullen en met een aantal thema’s aan de slag te gaan, zoals verzuim, samenwerking en verantwoordelijkheden binnen het team.

Gewoon altijd beter Roos

Onze aanpak.

Bij de start van een interim opdracht nemen we altijd goed de tijd om iedereen te leren kennen. We voeren gesprekken met collega’s en inventariseren wat er nodig is. Hierdoor komen we tot een duidelijke veranderopdracht waar we de komende maanden mee aan de slag gaan. We zijn veel aanwezig op de afdeling, starten tegelijk met het team en doen mee met de overdracht. Zo weet je meteen wat er speelt en kun je met belangrijke dingen aan de slag. Hierdoor ontstaat er vertrouwen vanuit het team en van collega-managers: je laat zien dat je afspraken nakomt. Dat mag je dan andersom ook verwachten en je kunt collega’s daarop aanspreken. Uiteindelijk creëren we een fijne samenwerking waar iedereen zijn of haar bijdrage aanlevert. Zo behalen we met elkaar resultaten, daalt het verzuim en verbetert de sfeer in het team!

1. Aanwezig zijn

We zijn vanaf de eerste dag veel aanwezig op de afdeling, zodat iedereen ons leert kennen en er snel vertrouwen ontstaat.

2. Afspraken nakomen

Zeg wat je doet, doe wat je zegt. Deze simpele regel is goud waard als je ‘m toepast. En dat doen we dus!

3. Resultaten opleveren

Niet te veel vergaderen, ook gewoon dingen regelen en concrete resultaten opleveren.

Meer weten?

Neem contact op met Roos als jullie behoefte hebben aan een ervaren interim manager in de zorg.

Kom in contact

Het resultaat.

Het verzuim is gedaald van 18% naar 1% door het langdurig verzuim aan te pakken en met frequent verzuimers (preventief) in gesprek te gaan. Ook is de formatiebehoefte inzichtelijk gemaakt en zijn er twee nieuwe collega’s aangenomen om weer op formatie te komen. Dit scheelt enorm, want hierdoor hoef je als manager niet de hele dag brandjes te blussen. Door het rooster goed op orde te hebben met een stabiele bezetting, ontstaat er rust in het team. Dat biedt de mogelijkheid om verder aan de slag te gaan met het verbeteren van processen!

Verbetering

Er is minder verzuim, een hogere bedbezetting en qua personeel is het team weer op formatie.

Plezier

Collega's geven aan dat ze samenwerking hartstikke fijn vinden en je merkt dat de sfeer in het team goed is.

Hoe verder?

Er is een ontzettend leuke vaste manager aangetrokken die het stokje over heeft genomen.

“Dank Roos voor je enthousiaste inzet en energie! Je vond snel aansluiting met het team en MT. Je inzet werd dan ook snel gewaardeerd en gezien. Je hebt een goede balans tussen aanvoelen wat collega’s belangrijk vinden, goede zorg en bedrijfsvoering! Dat is prettig samen werken. Succes bij je volgende opdracht en je leuke bedrijf! We komen elkaar vast weer tegen!”

- Menno Wisman, Sectormanager Psychiatrie

Geïnteresseerd geraakt?

Bel ons gerust als je vragen hebt over deze aanpak. Ook aan de slag in jouw organisatie? We komen graag kennismaken om te kijken wat we voor jullie kunnen betekenen!

Yes, dat wil ik!