Lean projectmanagement.

Resultaatgericht
Verspillingen structureel opgelost
Enthousiast
Met verschillende processen en sectoren
Efficiënte processen
Duidelijke taken en verantwoordelijkheden
Slimme overlegstructuur
De juiste dingen doen
Projectmanagement team

Bedrijfsprocessen efficiënter maken

Kosten je bedrijfsprocessen veel tijd en/of geld, waardoor het werk niet op tijd af is en er frustraties in je team ontstaan? Dan is lean projectmanagement de oplossing.

Onze lean consultants pakken de problemen bij de wortels aan en lossen ze structureel op. Het resultaat: geen verspilling en meer werkplezier.

Voor welke processen is lean projectmanagement geschikt?

Lean projectmanagement is op vrijwel ieder proces en in iedere sector toepasbaar. Onze lean consultants hebben ervaring in tal van sectoren, zoals de zorg, woningcorporaties, foodsector en de evenementensector.

Enkele voorbeelden van processen die we optimaliseren, zijn:

 • HR-processen, zoals processen voor indiensttreding en uitdiensttreding
 • Financiële processen, zoals inkoop, facturatie en declaraties
 • Meldingsprocessen, zoals ICT-meldingen en mutaties
 • Zorgpaden, digitale consulten, capaciteitsmanagement en roosteren in de zorg
 • Dagstarts en weekstarts
 • Klantcontactprocessen
 • Vergaderen

En zo zijn er nog tal van processen te noemen waarvoor lean projectmanagement kan worden ingezet om verspilling van tijd en geld structureel op te lossen.

Onze werkwijze

Op basis van een uitgebreide kennismaking en inventarisatie van jouw hulpvraag, stellen we een offerte op. Als je akkoord gaat voeren we de volgende stappen uit:

 1. Define fase

We doen dieper onderzoek naar het probleem om de opdracht verder aan te scherpen.

 1. Measure fase

We brengen het huidige proces in kaart. Hiervoor gebruiken we diverse lean tools en technieken en werken we nauw samen met de medewerkers die betrokken zijn, zodat we draagvlak creëren om het proces te veranderen.

 1. Analyse fase

We analyseren de gevonden knelpunten, zodat we de oorzaken van de verspillingen in het proces boven water krijgen.

 1. Improve en control fase

We voeren de voorgestelde procesoptimalisaties door en controleren of de resultaten daadwerkelijk naar wens zijn.

Lean projectmanagement en kennisoverdracht

Lean projectmanagement is ideaal voor kennisoverdracht. Indien je wilt, kunnen interne projectleiders meedraaien met onze lean consultants, zodat ze in de toekomst zelfstandig processen kunnen optimaliseren.

Locatie

We werken voor organisaties in het hele land. In het kader van onze CO2-uitstoot kijken we daarbij wel naar de reisduur. Indien nodig denken we met je mee of we iemand in ons netwerk hebben die uit de regio komt.

Ervaring

Iedereen die bij Lean People werkt is een ervaren (project)manager en trainer. We zijn allemaal lean six sigma en scrum gecertificeerd.

Periode

We zijn inzetbaar voor korte opdrachten (bijvoorbeeld een aantal sessies) en langere projecten (een aantal maanden). In overleg bepalen we hoe we onze werkzaamheden kunnen afbouwen en onze kennis kunnen overdragen.

Tarieven

Tarieven zijn afhankelijk van de insteek en de duur van de opdracht, waardoor ieder traject maatwerk is. Neem contact met ons op en ontvang vrijblijvend een voorstel.

Interim management

Meer weten over lean projectmanagement?

Neem contact op met Roos of Suzanne om de mogelijkheden te bespreken.

Ervaringen van onze opdrachtgevers.

Lean People heeft bij ons het instroomproces met het team helder in kaart gebracht, volledig geanalyseerd en practische verbetervoorstellen gedaan. Het samenwerken ervaar ik met mijn team als superfijn, collega’s waren enthousiast en ze weten iedereen goed te betrekken. Dit project heeft ertoe geleid dat wij nog meer zijn gaan samenwerken met Lean People.

Lisa de Boer

Lisa de Boer
Manager HR Support bij Erasmus MC

Op Trajectum College was het nodig om een aantal belangrijke processen en structuren binnen de school visueel te maken. Lean People heeft ons daar geweldig bij geholpen. Laagdrempelig contact, daadkrachtig en professioneel handelen met een flinke dosis humor. Haar (lean) werkwijze geeft veel inzicht. Met zeer bruikbare producten als uitkomst. Aanrader voor elke school!

Jiska van der Weijden

Jiska van der Weijden
Teammanager bij Nuovo Scholen