(Agile) scrum training.

Samenwerken
Leer alles over scrum in 1 dag!
Tips en tools
Effectief en efficiënt projecten uitvoeren
495 excl. BTW
1 dag (ochtend en middag)
Certificaat na afloop
Newday Offices A2 in Utrecht

Dit ga je leren tijdens de scrum training

  • Hoe je op een wendbare manier projecten uitvoert
  • Hoe je effectief en efficiënt samenwerkt met jouw scrum team
  • Welke teamrollen er binnen een scrum team zijn en wat de functie van iedere rol is
  • Hoe je jouw team motiveert om via de scrum projectmethodiek te werken

Tijdens de scrum training gaan we aan de slag met oefeningen en simulaties, zodat je na de training de scrum methodiek direct in jouw werk kunt toepassen. Je hebt de investering dus in no-time terugverdiend!

Trainingen agenda

Voor wie is de scrum training?

De scrum training is voor jou als je met projectteams werkt en je de effectiviteit, efficiëntie en het samenwerken verbeteren. Het maakt daarbij niet uit welke rol je in het team hebt.

De training is ook interessant als je projectmethodieken toepast in je werk, zoals de watervalmethode, en je wilt leren welke andere manieren er zijn om projecten uit te voeren. Goed om te weten: je hebt geen voorkennis nodig om de scrum training te kunnen volgen.

Ervaringen van wie je voorgingen.

Zeer praktische tailor-made training vol goede voorbeelden, doordenkers en benodigde inhoud die werd verzorgd door de enthousiaste trainers Roos & Floor! Ons team is klaar voor de volgende stap.

Dries Beljon Lean Lawyers

Dries Beljon
Co-founder bij Lean Lawyers

De training is energiek en vernieuwend. Er is veel interactie in verschillende simulaties en werkvormen, zonder dat er wordt afgedaan aan het bijbrengen van de kennis. De trainer was enthousiast, waardoor wij dat ook werden! We hebben écht geleerd hoe we processen kunnen verbeteren.

Ineth Bekker recensie green belt

Ineth Bekker
Projectleider bij Allegro Medical

Inhoud van de agile scrum training.

1. Wanneer gebruik je scrum?

Om als organisatie wendbaar te zijn (agile) wordt de scrum methodiek vaak toegepast. Maar dat betekent niet dat scrum altijd de beste keuze is.

We starten daarom met het Stacey framework. Dit is een model dat je gebruikt om bij de start van een project te bepalen welke manier van werken het beste past.

2. Scrum framework

Bij scrum werk je in sprints. Dit zijn korte periodes waarin je steeds resultaat oplevert en evalueert met de klant. Het scrum framework laat zien hoe zo’n sprint eruit ziet en welke verschillende rollen er in het team zijn.

3. Scrum in de praktijk

We sluiten de scrum training af met tips en tricks van onze trainers, gebaseerd op jarenlange praktijkervaring. Op die manier voorkom je dat je straks beginnersfouten maakt en krijg je direct een stevige praktijkboost 💪.

Meer weten?

Weet je niet zeker of de scrum training iets voor jou is? Of wil je meer informatie over de training? Neem dan vrijblijvend contact op met Roos.

Bel Roos voor advies

Roos Spanjer

Green belt training

Programma per dag

1. Stacey framework
2. Product backlog
3. Sprint planning & backlog
4. Daily scrum
5. Teamrollen
6. Retro & review

Scrum training met een +

  • De scrum training bestaat uit lesstof, oefeningen en simulaties. Zo komen theorie en praktijk direct samen.
  • Trainers met jarenlange praktijkervaring als interim manager en projectleider
  • Je gaat naar huis met een prachtig scrum certificaat
  • Afterservice: heb je na de training nog vragen? Stuur ons gerust een mail😊
Locatie

We geven de training op onze eigen trainingslocatie bij Newday Offices Utrecht aan de Atoomweg 50. Goed te bereiken met de auto (gratis parkeren) en het OV.

Tijd

De training start om 09.30 uur, je bent van harte welkom voor koffie vanaf 09.00 uur. Uiterlijk 16.30 uur is de training afgelopen.

Certificering

Je sluit de training af met een prachtig scrum certificaat. Na afloop kun je eventueel zelf het Scrum.org examen afleggen.

Prijs

De scrum training kost 495 euro exclusief btw. Wil je met een groep deelnemen? Neem dan contact met ons op.

Green belt training

Schrijf je in voor de scrum training

Claim direct je plek voor één van de eerstvolgende scrum trainingen. Vragen? Neem dan contact met ons op. Ook als je de training in-company wilt volgen.

13 maart
1 juli
Of bekijk alle opties
Een optie nemen

Weet je nog niet 100% zeker of je erbij bent? Neem dan een optie! Daarmee reserveer je je plek gedurende twee weken en zet je ‘m daarna heel makkelijk om in een definitieve inschrijving.

Liever in-company training?

Wil je met een groep collega’s deelnemen? Neem dan contact met ons op en we maken een offerte op maat voor jullie.

Kom in contact

Veelgestelde vragen

Nee. Hoewel scrum oorspronkelijk is geïntroduceerd als een projectmethode voor softwareontwikkeling, is de scrum methode in vrijwel alle sectoren toe te passen.

Nee, je hebt geen voorkennis nodig om de agile scrum training te kunnen volgen. Voorafgaand aan de training kun je eventueel de onderstaande uitleg over de vaktermen doornemen. Tijdens de training behandelen we deze termen uiteraard ook.

Stacey framework

Een model met twee assen: zekerheid en overeenstemming. Je beoordeelt voor het project in welke mate je al zeker weet wat de uitkomst is en in hoeverre er overeenstemming over het resultaat is. Op die manier kun je bepalen welke projectaanpak je het beste kunt gebruiken.

Product backlog

Een volledige geprioriteerde lijst met klantwensen. Per sprint wordt er gekeken hoeveel van deze klantwensen er in de komende sprint gerealiseerd kunnen worden.

Sprint en sprintplanning

Een sprint is een afgebakende periode waarin het team heel gericht aan de slag gaat met alle to-do’s die op de sprintplanning zijn gezet. Aan het einde van deze periode is er een oplevermoment waarbij er een concreet resultaat opgeleverd wordt waar de klant feedback op geeft.

Daily scrum

Een dagelijks moment waarop het team met elkaar deelt waar ze vandaag mee aan de slag gaan, wat er beter kan dan gisteren en welke ondersteuning ze eventueel nodig hebben.

Retro & review

Twee momenten aan het einde van de sprint, bedoeld om de samenwerking en het opgeleverde resultaat te evalueren.

Ja, je gaat naar huis met een prachtig scrum certificaat😊.

Ja, al onze trainers komen uit de praktijk en hebben jarenlange ervaring in functies als interim manager en projectleider. Door die ervaring is de scrum training enorm praktisch. Je krijgt niet alleen vele praktijkvoorbeelden, maar ook tips en tricks die je direct in je werk kunt toepassen.

Wij adviseren je om een optie op de scrum training te nemen als je niet zeker weet of je aanwezig kunt zijn op de gewenste datum. Met een optie reserveren wij jouw plekje voor twee weken. Daarna kun je besluiten om de inschrijving definitief te maken of om te annuleren.

Lean heeft betrekking op processen en heeft als doel om verspillingen in die processen te voorkomen/op te lossen. Scrum is een projectmethodiek om een project te plannen, uit te voeren en af te ronden, waarbij agile werken (flexibel/wendbaar zijn) centraal staat.