Yellow belt training.

Meteen starten
Leer de basis van lean in 1 dag!
Eenvoudige tools en technieken
Direct toepasbaar in jouw werk
Officieel certificaat inbegrepen
1 dag (ochtend en middag)
495 excl. BTW
Newday Offices A2 in Utrecht

Wat is een yellow belt training?

De lean six sigma yellow belt is dé opleiding waarin je in één dag de basis van lean six sigma zelf leert toe te passen. Daardoor herken je meteen allerlei verbetermogelijkheden in jouw organisatie. Het resultaat: meer betrokkenheid, minder verspilling en meer werkplezier!

Tijdens de yellow belt cursus pas je de theorie direct toe op diverse oefeningen en processimulaties. Zo kun je na de training direct doorpakken in je eigen organisatie en heb je de investering voor je het weet terugverdiend.

Dit leer je in de yellow belt opleiding:

 • Waar lean management vandaan komt
 • De volledige basis van procesmanagement
 • Het verschil tussen processen en projecten
 • Hoe je processen inzichtelijk maakt
 • Knelpunten in processen herkennen
 • De acht verspillingen identificeren op de werkvloer
 • Knelpunten structureel aanpakken
 • Klanttevredenheid en werkplezier vergroten
Trainingen agenda

Voor wie is de yellow belt opleiding?

Voor iedereen die de basis van lean six sigma wil leren, met als doel om verspillingen in processen op te lossen. Misschien wil je eerst kijken of de lean methode iets voor jou is? Dan is de yellow belt heel geschikt. Je maakt op een laagdrempelige, maar praktische manier meteen kennis met de belangrijkste lean six sigma tools. En het mooie is, je hoeft geen examen te doen voor het yellow belt diploma!

 

Waar kan ik de kennis uit de lean six sigma yellow belt toepassen?

De yellow belt training is niet gebonden aan een sector, branche, functie of aan specifieke processen. Daardoor is de investering in de training voor iedereen de moeite waard! Deelnemers die bij ons de yellow belt volgen zijn bijvoorbeeld medewerkers van een woningcorporatie, HR-adviseurs, managers, medewerkers uit de zorg en consultants. De theorie van deze eendaagse lean training kun je overal toepassen!

Last but not least: je hebt geen voorkennis nodig om de training te kunnen volgen.

Reviews van onze deelnemers.

Ik vind het toffe aan lean dat de mens centraal staat en dat het optimaliseren van processen vooral gaat om het meest waardevolle in het bedrijf – de mensen – hun toegevoegde waarde te laten vergroten.

Rosa Schaeffers referentie yellow belt training

Rosa Schaefers
Organisatieadviseur bij Bewegin

Zeer praktische tailor-made training vol goede voorbeelden, doordenkers en benodigde inhoud die werd verzorgd door de enthousiaste trainers Roos & Floor! Ons team is klaar voor de volgende stap.

Dries Beljon Lean Lawyers

Dries Beljon
Co-founder bij Lean Lawyers

Inhoud van de yellow belt training.

1. Ochtendprogramma

Je start de training met alle basiskennis over processen en het verschil tussen een proces en een project. Dit heb je nodig om met de lean methode aan de slag te gaan. Je herkent je eigen werkprocessen en leert deze eenvoudig beschrijven. Daarna ga je aan de slag met de basis van lean management: waar komt het vandaan en hoe pas je het succesvol toe?

2. Middagprogramma

Na de lunch leer je alles over de acht verspillingen die we binnen het lean gedachtegoed herkennen: transport, beweging, voorraad, wachten, fouten, overbewerking, overproductie en talent. Je begrijpt wat klantwaarde is en ervaart dit zelf door onze simulatiegame. Hierdoor ga je echt ervaren wat lean six sigma kan opleveren!

3. Meteen in de praktijk toepassen

We sluiten de yellow belt opleiding af met tips en tricks gebaseerd op de jarenlange praktijkervaring van onze trainers. Zo voorkom je dat je veelgemaakte beginnersfouten maakt en krijg je als kersverse yellow belt een stevige praktijkboost!

Meer weten?

Twijfel je of de lean six sigma yellow belt iets voor jou is? Of wil je meer informatie over de yellow belt training? Neem dan vrijblijvend contact op met Roos.

Bel Roos voor advies

Over Roos

Het volledige programma

 • Kick off en kennismaken
 • Basis lean management en de principes van continu verbeteren
 • Organogram versus proces
 • Kenmerken van teams in organisaties

 • Verschil processen en projecten
 • Verschillende soorten processen (bestuurlijk, primair en ondersteunend)
 • PDCA cyclus (Deming)
 • De geschiedenis van organisaties, management en processen
 • Geschiedenis lean management
 • Lean huis en de vijf lean principes
 • 4P model

Rond 12 uur gaan we heerlijk lunchen, dat zit natuurlijk bij de prijs inbegrepen. Ook is er de hele dag koffie, thee, water, fris en allerlei snacks om je energielevel op pijl te houden!

 • Acht verspillingen en klantwaarde
 • Verspillingen op je eigen werkplek
 • Processimulatie (spel) en het toepassen van alle theorie
 • Basis van six sigma
 • Six sigma game
 • Afsluitende tips en tricks

We ronden de dag uiterlijk 16.30 af

Waarom de yellow belt bij Lean People?

 • Met behulp van oefeningen en processimulaties pas je de theorie direct in de praktijk toe
 • Onze lean six sigma yellow belt training is geaccrediteerd door LCS en Cardiff University
 • Trainers met jarenlange praktijkervaring als projectmanager
 • Bij onze cursus hoef je geen examen te doen voor een yellow belt certificaat
 • Je gaat met een lean six sigma yellow belt certificaat naar huis: diploma gegarandeerd
 • Afterservice: we staan altijd voor je klaar, ook na afloop van de training
 • Tijdens de training pas je de stof direct toe op jouw praktijksituatie
 • En bij Lean People zeggen we: Als het leuk is, leer je meer!
Locatie

We geven de cursus op onze eigen trainingslocatie bij Newday Offices Utrecht aan de Atoomweg 50. Goed te bereiken met de auto (vlakbij de A2, gratis parkeren!) en het OV.

Tijd

De training start om 09.30 uur, je bent van harte welkom voor koffie vanaf 09.00 uur. Uiterlijk 16.30 uur is de training afgelopen.

Certificering

Je sluit de training af met een prachtig lean six sigma yellow belt certificaat. Een examen voor de yellow belt is niet nodig. Al onze trainingen zijn geaccrediteerd door LCS & Cardiff University.

Prijs

De kosten van de yellow belt training zijn 495 euro exclusief btw. Wil je met een groep deelnemen? Neem dan contact met ons op voor een voorstel op maat.

Green belt training

Schrijf je in voor de yellow belt training

Neem actie en claim je plek voor de yellow belt training. Vragen? Blijf er niet mee rondlopen en neem contact met ons op. Ook als je een voorstel voor een in-company training wil ontvangen.

10 juni
25 september
Of bekijk alle opties
Een optie nemen

Weet je nog niet 100% zeker of je erbij bent? Neem dan een optie! Daarmee reserveer je je plek gedurende twee weken en zet je ‘m daarna heel makkelijk om in een definitieve inschrijving.

Liever in-company training?

Wil je met een groep collega’s deelnemen? Neem dan contact met ons op en we maken een offerte op maat voor jullie.

Kom in contact

Veelgestelde vragen (FAQ)

Nee, zeker niet! De yellow belt training is voor iedere organisatie waardevol, ongeacht de sector en ongeacht de processen. Ook maakt het niet uit wat jouw functie is.

We weten uit ervaring dat er in iedere sector processen zijn waarin geld en tijd worden verspild. En het mooie is, dat iedereen daar iets aan kan doen! Door het volgen van de lean yellow belt ga je deze verspillingen herkennen. Dit zorgt voor meer bewustzijn van verbetermogelijkheden. Hierdoor kan elke afdeling of organisatie aan de slag met continu verbeteren!

Nee, je hebt geen voorkennis nodig om de yellow belt training te kunnen volgen. Wil je alvast wat basis lean kennis? Dan zijn de onderstaande begrippen handig om te kennen. Je kunt natuurlijk ook onze blogs lezen!

Lean

Een manier van werken – ontwikkeld bij Toyota – waarin alle medewerkers zich volledig verantwoordelijk voelen om hun werk elke dag verder te verbeteren, met als doel om nog meer waarde voor de klant te creëren.

Klantwaarde

Concrete eisen die de klant stelt aan de uitkomst van het proces. Bijvoorbeeld: als ik wil dat mijn ICT-melding afgehandeld wordt, dan zijn mijn klanteisen dat dit binnen 3 werkdagen gebeurt, dat ik altijd inzicht heb in de actuele status en dat ik één vaste contactpersoon heb bij de ICT-afdeling.

Verspilling

Onnodige stappen en (werk)voorraad in het proces en/of niet de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plek. Hierdoor loopt het proces onnodige vertraging en frustratie op.

Six sigma

Een manier om processen te verbeteren door zoveel mogelijk controle te krijgen over alle factoren in het proces. Met behulp van statistiek breng je deze factoren en de variatie daarvan in kaart, zodat je precies weet waar je op moet sturen om het proces te verbeteren.

Ja, onze yellow belt training is geaccrediteerd door LCS & Cardiff University. Na afloop van de training ontvang je een lean six sigma yellow certificaat. Daarmee heb je een internationaal erkend diploma.

Ja, al onze trainers hebben jarenlange praktijkervaring en zijn nog steeds actief als interim manager en projectleider. Mede daardoor is onze yellow belt training zeer praktisch en zit de training boordevol met concrete praktijkvoorbeelden, tips en tricks. Wij weten als geen ander waar je tegenaan gaat lopen én hoe je daar als kersverse yellow belt mee omgaat.

Als je niet zeker weet of je aanwezig kunt zijn bij de training, dan adviseren we je om een optie op de training te nemen. Gedurende twee weken houden we jouw plekje vrij. Daarna is de keuze aan jou om je inschrijving definitief te maken of om te annuleren. Twijfel je? Bel ons vooral even om met je mee te denken!

Voor de yellow belt hoef je je niet voor te bereiden. Als je het leuk vindt kun je natuurlijk altijd onze blogs lezen, maar dat is niet nodig. Ook na de training is er geen huiswerk. Je bent dus meteen klaar en lean six sigma diploma gegarandeerd.

Nee dat is niet nodig. Je krijgt het lean six sigma certificaat als je de training hebt gevolgd. Ben je dol op examens? Ga dan door voor de orange of green belt!