Green belt training.

Processen verbeteren
Elimineer verspillingen, vergroot werkplezier
Succesvolle projecten
Leid succesvol verbeterprojecten
2875 excl. BTW
6 dagen (ochtend en middag)
Certificaat na afloop
Newday Offices A2 in Utrecht

Dit ga je leren tijdens de lean green belt training

 • Hoe je processen overzichtelijk in kaart brengt
 • Hoe je verspillingen in processen herkent en de oorzaken achterhaalt
 • Hoe je verspillingen structureel oplost
 • Hoe je als projectleider een veranderproject succesvol leidt
 • Hoe je vooraf beter kunt inschatten welke projecten haalbaar zijn en welke projecten de grootste bijdrage leveren aan het behalen van de doelstellingen van de organisatie
 • Hoe je in verandertrajecten met weerstand om kunt gaan en hoe je jouw team motiveert

Met de 6-daagse green belt training leer je alle lean six sigma tools en technieken toe te passen. Daardoor ben je in staat om processen te verbeteren. Het resultaat: minder verspilling en meer werkplezier. 😊

Tijdens de training pas je de stof toe op je eigen werksituatie. Zo komen theorie en praktijk direct samen en verspil je geen waardevolle tijd. 😉

Trainingen agenda

Voor wie is de green belt training?

Voor iedereen die opmerkt dat processen onnodig veel tijd (en dus geld) kosten. Je wilt leren hoe je processen zo efficiënt mogelijk inricht om verspillingen op te lossen.

De tools en technieken die je leert te gebruiken, kun je op vrijwel alle soorten processen toepassen (administratief, medisch, HR-processen, enzovoorts). Dat maakt de green belt training voor jou en de organisatie waarvoor je werkt, enorm waardevol.

En het mooie is: je hebt geen voorkennis nodig om de training te kunnen volgen!

Ervaringen van wie je voorgingen.

De training is energiek en vernieuwend. Er is veel interactie in verschillende simulaties en werkvormen, zonder dat er wordt afgedaan aan het bijbrengen van de kennis. De trainer was enthousiast, waardoor wij dat ook werden! We hebben écht geleerd hoe we processen kunnen verbeteren.

Ineth Bekker recensie green belt

Ineth Bekker
Projectleider bij Allegro Medical

Zeer praktische tailor-made training vol goede voorbeelden, doordenkers en benodigde inhoud die werd verzorgd door de enthousiaste trainers Roos & Floor! Ons team is klaar voor de volgende stap.

Dries Beljon Lean Lawyers

Dries Beljon
Co-founder bij Lean Lawyers

Inhoud van de green belt training

1. Huidige situatie in kaart brengen

Je leert hoe je de huidige situatie van een proces in kaart brengt: Wat is het probleem? Hoe is het proces nu ingericht? Wie zijn de klanten van het proces (intern en extern)? Wat zijn hun verwachtingen en belangen? Welke weerstand kun je van collega’s verwachten als je het proces gaat veranderen?

Aan de hand van de antwoorden formuleer je doelstellingen voor het veranderproject. Daarnaast werk je een stakeholderanalyse uit en maak je een project charter waarin je de informatie van het project samenvat.

2. Knelpunten analyseren

We leren je hoe je verspillingen en data kunt analyseren. Denk aan doorlooptijden, uitval of vertraging van het proces. Je leert ook hoe je een value stream map maakt, waarmee je de huidige situatie van het proces volledig uitwerkt.

Aangevuld met extra informatie, kun je als projectleider beter analyseren waar de knelpunten in het proces zitten. Je haalt de grondoorzaak van het probleem boven tafel en doet gericht voorstellen voor verbetering.

3. Verbeteringen implementeren

Je leert hoe je verbeteringen stap voor stap in het proces implementeert waarbij je steeds een deelresultaat oplevert. Door te leren om op deze manier te werken blijf je wendbaar, zodat je tijdig kunt bijsturen als dat nodig is.

We leren je hoe je de voortgang van de acties visueel maakt en stuurt op resultaat. Je maakt een risicoanalyse en een beheersplan en documenteert de resultaten.

De laatste trainingsdag staat volledig in het teken van veranderkunde en -psychologie: hoe krijg je collega’s mee om continu processen te verbeteren en hoe ga je om met weerstand?

Meer weten?

Twijfel je of de lean six sigma green belt iets voor jou is of wil je meer weten over de green belt training? Neem dan contact op met Roos.

Bel Roos voor advies

Over Roos

Yellow belt

Programma per dag

Dag 1: Basis lean management & processen
Dag 2: Opstarten project
Dag 3: In kaart brengen huidige situatie
Dag 4: Analyseren van knelpunten en data
Dag 5: Implementeren van verbeteringen
Dag 6: Borgen van resultaten en veranderkunde

Green belt training met een +

 • Tijdens de training pas je de stof direct toe op jouw praktijksituatie
 • Onze green belt training is geaccrediteerd door LCS en Cardiff University
 • Veel aandacht voor de menselijke kant bij veranderprocessen
 • Trainers met praktijkervaring als interim manager en projectleider
 • Praktijkcertificaat is inbegrepen
 • Afterservice: mail gerust als je na de training nog vragen hebt
Locatie

We geven de training op onze eigen trainingslocatie bij Newday Offices Utrecht aan de Atoomweg 50. Goed te bereiken met de auto (gratis parkeren) en het OV.

Tijd

De trainingsdagen starten om 09.30 uur, je bent van harte welkom voor koffie vanaf 09.00 uur. Uiterlijk 16.30 uur is de training afgelopen.

Certificering

Je sluit de training af met een prachtig lean six sigma green belt certificaat. Al onze trainingen zijn geaccrediteerd door LCS & Cardiff University. Praktijkcertificering zit bij ons bij de prijs inbegrepen (LCS 1A, 1B en 1C niveau).

Prijs

De green belt training kost 2875 euro exclusief btw. Wil je met een groep deelnemen? Neem dan contact met ons op.

Zakelijk tekenen

Schrijf je in voor de green belt training

Enthousiast geworden? Schrijf je meteen in voor één van de eerstvolgende green belt trainingen of neem contact op voor meer informatie. Ook als je de green belt training in-company wilt volgen.

24 januari, 7 en 28 februari, 6 en 20 maart 2024
10 en 24 april, 8, 15 en 29 mei 2024
Of bekijk alle opties
Een optie nemen

Weet je nog niet 100% zeker of je erbij bent? Neem dan een optie! Daarmee reserveer je je plek gedurende twee weken en zet je ‘m daarna heel makkelijk om in een definitieve inschrijving. 

Liever in-company training?

Wil je met een groep collega’s deelnemen? Neem dan contact met ons op en we maken een offerte op maat voor jullie.

Kom in contact

Veelgestelde vragen

Nee. Tijdens de training krijg je tools en technieken aangereikt die je in principe in alle sectoren en in allerlei soorten processen kunt toepassen. Denk aan administratieve processen, HR-processen, medische processen, zorgpaden, enzovoorts.

Dus, wil je leren om verspillingen in processen te herkennen en deze op te lossen? Dan is de green belt training voor jou.

Je hebt geen voorkennis nodig om de training te kunnen volgen.

Ja, onze green belt training is geaccrediteerd door LCS & Cardiff University, waardoor je een erkend praktijkcertificaat ontvang (LCS 1A, 1B en 1C niveau).

Ja, onze trainers hebben ervaring als interim manager en projectleider. In tegenstelling tot sommige andere opleiders weten we als geen ander hoe je de lesstof met succes in de praktijk toepast.

Als je twijfelt of je bij de training aanwezig kunt zijn, dan raden we je aan om een optie te nemen. Je reserveert daarmee voor twee weken een plekje en krijgt daarna de mogelijkheid om je inschrijving definitief te maken.

Alle lean six sigma tools en technieken komen tijdens de green belt training aan bod. Enkele voorbeelden zijn:

 • De DMAIC-structuur
 • Value stream map
 • Ishikawa analyse
 • Risicobeheersplan
 • SIPOC
 • Kanbanbord