Tijdens de scrum training gaan we aan de slag met oefeningen en simulaties, zodat je na de training de scrum methode direct in jouw werk kunt toepassen. Je hebt de investering dus in no-time terugverdiend!
We zien in (en rondom) organisaties dat ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen. We werken steeds meer digitaal, de arbeidsmarkt verandert en ook de klantvraag kan veranderen. Daarom is het niet bij elk project van tevoren al duidelijk hoe het eindresultaat er exact uit komt te zien. Het is verstandig om samen als team te verkennen wat er moet gebeuren en voortschrijdend inzicht te benutten om resultaten te bereiken.
In dit soort situaties is scrum een geschikte projectaanpak. Bij scrum besteed je niet (zoals bij traditioneel projectmanagement) veel tijd aan het uitwerken van een plan, maar ga je vrij snel aan de slag. Dat zorgt er ook voor dat de eerste resultaten snel zichtbaar zijn: meteen doen, wat meteen kan. Veel organisaties willen deze manier van werken en denken steeds meer toepassen. Dat maakt een scrum training interessant, omdat je op deze manier leert hoe je producten en dienstverlening kunt blijven verbeteren.
Werk je als projectleider in een organisatie waar continu verandering is? Bijvoorbeeld omdat de opdrachtgever tijdens het project andere dingen verwacht, dan jullie aan de voorkant afgesproken hebben? Of projecten die niet binnen budget blijven of de planning niet halen?
Dan is de scrum training is interessant voor jou! Jij bent een projectmanager die continu op zoek is naar manieren om de effectiviteit en efficiëntie van (samenwerken in) projecten te verbeteren. Maar ook als je in een andere rol in projectteams werkt is de scrum training erg geschikt.
De training is ook relevant als je veel andere projectmethoden toepast in je werk, zoals PRINCE2, lean six sigma, de watervalmethode of projectmatig creëren. Je leert om per project te bepalen wat de beste projectaanpak is. Goed om te weten: je hebt geen voorkennis nodig om de scrum training te kunnen volgen.
Wat maakt scrum dan anders dan een reguliere projectaanpak? Bij scrum ‘knip’ je de projectperiode op in kortere stukjes van twee tot vier weken, ook wel sprints genoemd. In de eerste sprint gaat de product owner in gesprek met de opdrachtgever of klant om de werkelijke behoefte te achterhalen (‘de vraag achter de vraag’). Daarna ga je in dezelfde sprint direct aan de slag om te kijken hoe je op kleine schaal al kunt ‘testen’ met een concept. Met behulp van een scrumbord maak je acties visueel en verdeel je deze over de projectteamleden. Elke projectdag bespreek je met elkaar de stand van zaken en stuur je bij waar nodig.
Aan het eind van de sprint lever je een eerste versie op, die direct getest kan worden. Ook bespreek je met elkaar de ervaringen en besluit je waar je in de volgende sprint mee aan de slag gaat. Door zo steeds na twee weken resultaten te evalueren en bij te sturen op het eindresultaat, lever je veel sneller iets op waar alle betrokkenen tevreden over zijn. Dit is ook het grote verschil met de meer klassieke aanpak, waar pas aan het einde van het project een resultaat wordt opgeleverd.
Scrum is een manier om als organisatie steeds beter te kunnen inspelen op veranderingen en behoeftes. Hierdoor word je als organisatie wendbaar: sneller doen wat er nodig is. Dit noemen we ook wel agile. Continu verbeteren met behulp van lean management ligt hier mooi in het verlengde van, omdat we daarmee vanuit de strategie bedrijfsprocessen blijven(d) verbeteren. Dat maakt dat lean en scrum goed bij elkaar passen!
Zeer praktische tailor-made training vol goede voorbeelden, doordenkers en benodigde inhoud die werd verzorgd door de enthousiaste trainers Roos & Floor! Ons team is klaar voor de volgende stap.
Dries Beljon
Co-founder bij Lean Lawyers
De training is energiek en vernieuwend. Er is veel interactie in verschillende simulaties en werkvormen, zonder dat er wordt afgedaan aan het bijbrengen van de kennis. De trainer was enthousiast, waardoor wij dat ook werden! We hebben écht geleerd hoe we processen kunnen verbeteren.
Ineth Bekker
Projectleider bij Allegro Medical
Om als organisatie wendbaar te zijn (agile) wordt de scrum methodiek vaak toegepast. Maar dat betekent niet dat scrum altijd de beste keuze is.
We starten daarom met het Stacey framework. Dit is een model dat je gebruikt om bij de start van een project te bepalen welke manier van werken het beste past.
Bij scrum werk je in sprints. Dit zijn korte periodes waarin je steeds resultaat oplevert en evalueert met de klant. Het scrum framework laat zien hoe zo’n sprint eruit ziet en welke verschillende rollen er in het team zijn.
We sluiten de scrum training af met tips en tricks van onze trainers, gebaseerd op jarenlange praktijkervaring. Op die manier voorkom je dat je straks beginnersfouten maakt en krijg je direct een stevige praktijkboost 💪.
Weet je niet zeker of de scrum training iets voor jou is? Of wil je meer informatie over de training? Neem dan vrijblijvend contact op met Roos.
We geven de training op onze eigen trainingslocatie bij Newday Offices Utrecht aan de Atoomweg 50. Goed te bereiken met de auto (gratis parkeren) en het OV.
De training start om 09.30 uur, je bent van harte welkom voor koffie vanaf 09.00 uur. Uiterlijk 16.30 uur is de training afgelopen.
Je sluit de training af met een prachtig scrum certificaat. Na afloop kun je eventueel zelf het Scrum.org examen afleggen.
De scrum training kost 495 euro exclusief btw. Wil je met een groep deelnemen? Neem dan contact met ons op.
Claim direct je plek voor één van de eerstvolgende scrum trainingen. Vragen? Neem dan contact met ons op. Ook als je de training in-company wilt volgen.
Weet je nog niet 100% zeker of je erbij bent? Neem dan een optie! Daarmee reserveer je je plek gedurende twee weken en zet je ‘m daarna heel makkelijk om in een definitieve inschrijving.
Wil je met een groep collega’s deelnemen? Neem dan contact met ons op en we maken een offerte op maat voor jullie.
Kom in contactNee. Hoewel scrum oorspronkelijk is geïntroduceerd als een projectmethode voor softwareontwikkeling, is de scrum methode in vrijwel alle sectoren toe te passen.
Nee, je hebt geen voorkennis nodig om de agile scrum training te kunnen volgen. Voorafgaand aan de training kun je eventueel de onderstaande uitleg over de vaktermen doornemen. Tijdens de training behandelen we deze termen uiteraard ook.
Een model met twee assen: zekerheid en overeenstemming. Je beoordeelt voor het project in welke mate je al zeker weet wat de uitkomst is en in hoeverre er overeenstemming over het resultaat is. Op die manier kun je bepalen welke projectaanpak je het beste kunt gebruiken.
Een volledige geprioriteerde lijst met klantwensen. Per sprint wordt er gekeken hoeveel van deze klantwensen er in de komende sprint gerealiseerd kunnen worden.
Een sprint is een afgebakende periode waarin het team heel gericht aan de slag gaat met alle to-do’s die op de sprintplanning zijn gezet. Aan het einde van deze periode is er een oplevermoment waarbij er een concreet resultaat opgeleverd wordt waar de klant feedback op geeft.
Een dagelijks moment waarop het team met elkaar deelt waar ze vandaag mee aan de slag gaan, wat er beter kan dan gisteren en welke ondersteuning ze eventueel nodig hebben.
Twee momenten aan het einde van de sprint, bedoeld om de samenwerking en het opgeleverde resultaat te evalueren.
Ja, je gaat naar huis met een prachtig scrum certificaat😊.
Ja, al onze trainers komen uit de praktijk en hebben jarenlange ervaring in functies als interim manager en projectleider. Door die ervaring is de scrum training enorm praktisch. Je krijgt niet alleen vele praktijkvoorbeelden, maar ook tips en tricks die je direct in je werk kunt toepassen.
Wij adviseren je om een optie op de scrum training te nemen als je niet zeker weet of je aanwezig kunt zijn op de gewenste datum. Met een optie reserveren wij jouw plekje voor twee weken. Daarna kun je besluiten om de inschrijving definitief te maken of om te annuleren.
Lean heeft betrekking op processen en heeft als doel om verspillingen in die processen te voorkomen/op te lossen. Scrum is een projectmethodiek om een project te plannen, uit te voeren en af te ronden, waarbij agile werken (flexibel/wendbaar zijn) centraal staat.