Yellow belt training.

Kennismaken
Leer de basis van lean in 1 dag!
Praktisch
Direct toepasbaar in jouw werk
495 excl. BTW
1 dag (ochtend en middag)
Certificaat na afloop
Newday Offices A2 in Utrecht

Dit ga je leren tijdens de yellow belt training

  • Wat processen zijn
  • Hoe je processen inzichtelijk maakt
  • Hoe je verspilling van tijd en geld in processen herkent en de oorzaken achterhaalt
  • Hoe je verspillingen in eenvoudige processen oplost, zodat je de klanttevredenheid en het werkplezier vergroot

Tijdens de yellow belt training pas je de theorie direct toe op diverse oefeningen en processimulaties. Zo kun je na de training direct doorpakken in je eigen organisatie en heb je de investering voor je het weet terugverdiend. 👍

Trainingen agenda

Voor wie is de yellow belt training?

Voor iedereen die de basis van lean six sigma wil leren, met als doel om verspillingen in processen op te lossen. De yellow belt training is niet gebonden aan een sector, branche, functie of aan specifieke processen. Daardoor is de investering in de training voor iedere organisatie de moeite waard!

Last but not least: je hebt geen voorkennis nodig om de training te kunnen volgen.

Ervaringen van wie je voorgingen.

Ik vind het toffe aan lean dat de mens centraal staat en dat het optimaliseren van processen vooral gaat om het meest waardevolle in het bedrijf – de mensen – hun toegevoegde waarde te laten vergroten.

Rosa Schaeffers referentie yellow belt training

Rosa Schaefers
Organisatieadviseur bij Bewegin

Zeer praktische tailor-made training vol goede voorbeelden, doordenkers en benodigde inhoud die werd verzorgd door de enthousiaste trainers Roos & Floor! Ons team is klaar voor de volgende stap.

Dries Beljon Lean Lawyers

Dries Beljon
Co-founder bij Lean Lawyers

Inhoud van de yellow belt training.

1. Basiskennis processen

Leer wat een proces is, uit welke componenten processen bestaan en hoe je ze in organisaties herkent.

2. Klantwaarde en verspilling

Je leert wat klantwaarde is, oftewel wanneer een klant tevreden is met de uitkomst van een proces. Vervolgens leer je hoe je verspillingen in processen herkent en hoe je eenvoudige processen verbetert.

3. Lean six sigma in de praktijk

We sluiten de yellow belt training af met tips en tricks gebaseerd op de jarenlange praktijkervaring van onze trainers. Zo voorkom je dat je veelgemaakte beginnersfouten maakt en krijg je als kersverse yellow belt een stevige praktijkboost. 💪

Meer weten?

Twijfel je of de lean six sigma yellow belt iets voor jou is? Of wil je meer informatie over de yellow belt training? Neem dan vrijblijvend contact op met Roos.

Bel Roos voor advies

Over Roos

Green belt training

Programma

1. Wat is een proces?
2. Geschiedenis van lean
3. Klantwaarde en verspilling
4. Six sigma

Yellow belt training met een +

  • Met behulp van oefeningen en processimulaties leer je tijdens de training om de theorie in de praktijk toe te passen
  • Onze yellow belt training is geaccrediteerd door LCS en Cardiff University
  • Trainers met jarenlange praktijkervaring als interim manager en projectleider
  • Je gaat met een certificaat naar huis
  • Afterservice: heb je na de training nog vragen? Stuur ons gerust een mail. 😊
Locatie

We geven de training op onze eigen trainingslocatie bij Newday Offices Utrecht aan de Atoomweg 50. Goed te bereiken met de auto (gratis parkeren) en het OV.

Tijd

De training start om 09.30 uur, je bent van harte welkom voor koffie vanaf 09.00 uur. Uiterlijk 16.30 uur is de training afgelopen.

Certificering

Je sluit de training af met een prachtig lean six sigma yellow belt certificaat. Al onze trainingen zijn geaccrediteerd door LCS & Cardiff University.

Prijs

De yellow belt training kost 495 euro exclusief btw. Wil je met een groep deelnemen? Neem dan contact met ons op.

Green belt training

Schrijf je in voor de yellow belt training

Neem actie en claim je plek voor de yellow belt training. Vragen? Blijf er niet mee rondlopen en neem contact met ons op. Ook als je een voorstel voor een in-company training wilt ontvangen.

10 juni
25 september
Of bekijk alle opties
Een optie nemen

Weet je nog niet 100% zeker of je erbij bent? Neem dan een optie! Daarmee reserveer je je plek gedurende twee weken en zet je ‘m daarna heel makkelijk om in een definitieve inschrijving.

Liever in-company training?

Wil je met een groep collega’s deelnemen? Neem dan contact met ons op en we maken een offerte op maat voor jullie.

Kom in contact

Veelgestelde vragen

Nee. De yellow belt training is voor iedere organisatie waardevol, ongeacht de sector en ongeacht de processen. Ook maakt het niet uit wat jouw functie is.

We weten uit ervaring dat er in iedere sector processen zijn waarin geld en tijd worden verspild. Dat maakt de investering in de yellow belt een no-brainer.

Nee, je hebt geen voorkennis nodig om de yellow belt training te kunnen volgen.

Lean

Een manier van werken – ontwikkeld bij Toyota – waarin alle medewerkers zich volledig verantwoordelijk voelen om hun werk elke dag verder te verbeteren, met als doel om nog meer waarde voor de klant te creëren.

Klantwaarde

Concrete eisen die de klant stelt aan de uitkomst van het proces. Bijvoorbeeld: als ik wil dat mijn ICT-melding afgehandeld wordt, dan zijn mijn klanteisen dat dit binnen 3 werkdagen gebeurt, dat ik altijd inzicht heb in de actuele status en dat ik één vaste contactpersoon heb bij de ICT-afdeling.

Verspilling

Onnodige stappen en (werk)voorraad in het proces en/of niet de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plek. Hierdoor loopt het proces onnodige vertraging en frustratie op.

Six sigma

Een manier om processen te verbeteren door zoveel mogelijk controle te krijgen over alle factoren in het proces. Met behulp van statistiek breng je deze factoren en de variatie daarvan in kaart, zodat je precies weet waar je op moet sturen om het proces te verbeteren.

Ja, onze yellow belt training is geaccrediteerd door LCS & Cardiff University. Na afloop van de training ontvang je een certificaat.

Ja, al onze trainers hebben jarenlange praktijkervaring en zijn nog steeds actief als interim manager en projectleider. Mede daardoor is onze yellow belt training zeer praktisch en zit hij boordevol met praktijkvoorbeelden, tips en tricks.

Als je niet zeker weet of je aanwezig kunt zijn bij de training, dan adviseren we je om een optie op de training te nemen. Gedurende twee weken houden we jouw plekje vrij. Daarna is de keuze aan jou om je inschrijving definitief te maken of om te annuleren.