Erasmus MC HR.

HR
Projectmanagement
Zorg

Om nieuwe medewerkers snel een arbeidsovereenkomst te sturen, hebben we in dit project alle verspillingen en knelpunten uit het huidige proces gehaald.

Roos Spanjer
1 dag per week
4 maanden
Rotterdam, Nederland
Passage Erasmus MC

In het kort.

Het Erasmus MC is een universitair medisch centrum in Rotterdam en verbonden aan de Erasmus Universiteit. Het is qua omzet het grootste academische ziekenhuis en er werken circa 15.000 medewerkers. Daarnaast worden er ruim 4000 geneeskunde studenten opgeleid.

De afgelopen jaren hebben we op verschillende afdelingen projecten en interim opdrachten gedaan en meerdere medewerkers opgeleid tot lean six sigma green belt. Onder andere binnen het Sophia Kinderziekenhuis, de acute afdelingen, poliklinieken en ondersteunende diensten.

Zakelijk tekenen Lean People

Onze aanpak.

Dit project is een ‘spin-off’ van een interim managementopdracht. De doorlooptijd van een arbeidsvoorwaardengesprek tot het versturen van de arbeidsovereenkomst was te lang. Een groot deel van dit proces binnen het Erasmus MC gebeurt in AFAS. In dit project hebben we gekeken naar oorzaken van deze lange doorlooptijd om te komen tot een structurele verbetering.

1. Duidelijke opdracht

Eerst hebben we samen met de opdrachtgever een duidelijke opdracht geformuleerd zodat het projectteam gericht aan de gang kon.

2. Proces

Na een kick-off met het team hebben we het proces volledig uitgewerkt, medewerkers geïnterviewd en alle workflows doorlopen in AFAS.

3. Analyse

Tegelijkertijd is er data verzameld over doorlooptijden en redenen van uitval in het proces, om de oorzaken in beeld te brengen.

Meer weten?

Neem contact op met Roos als jij ook binnen de zorg aan de slag wil met het verbeteren van processen zoals indienst, verzuim, opleiding & ontwikkeling, uitdienst en andere HR-processen.

Kom in contact

Het resultaat.

Dit proces is in een organisatie met 15.000 medewerker behoorlijk complex, en we zien dat de invoer in AFAS niet altijd goed gaat (om diverse redenen). Dit project heeft geleid tot het uitwerken van een business case voor alle HR-mutaties om te onderzoeken of we dit voor alle processen anders moeten organiseren. Minder fouten aan de voorkant, betekent namelijk minder herstelwerk, meer werkplezier en een sneller proces!

Inzicht

Door dit project hebben we zicht op alle processtappen.

Data

Met de verzamelde gegevens kunnen we procesprestaties monitoren.

Vervolg

Het project heeft geleid tot een groter programma om structureel te verbeteren.

“Roos heeft als projectleider het instroomproces met het team helder in kaart gebracht, volledig geanalyseerd en practische verbetervoorstellen gedaan. Het samenwerken met Roos ervaar ik met mijn team als superfijn, collega’s waren enthousiast en Roos weet iedereen goed te betrekken. Dit project heeft ertoe geleid dat wij nog meer zijn gaan samenwerken met Lean People.”

- Lisa de Boer, Manager HR Support

Geïnteresseerd geraakt?

Bel ons gerust als je vragen hebt over deze aanpak. Ook aan de slag in jouw organisatie? We komen graag kennismaken om te kijken wat we voor jullie kunnen betekenen!

Yes, dat wil ik!