Interim manager op de polikliniek.

Interimmanagement
Zorg

Als interim manager bracht Suzanne op een complexe polikliniek met veel combinatie-spreekuren in negen maanden rust, energie en duidelijkheid.

Suzanne Hulstein
3 dagen per week
9 maanden
Rotterdam, Nederland
Puzzel polikliniek interim manager

In het kort.

De polikliniek van het kinderthoraxcentrum is een complexe puzzel. Er zijn veel combinatie-spreekuren, doktersassistenten die zowel de front- als de backoffice ondersteunen en daarnaast nog eigen expertise hebben, en de samenwerking tussen verschillende specialismen en disciplines.

Daarnaast verliep de samenwerking niet optimaal. Met de focus op het verbeteren van de teamdynamiek, zijn werkprocessen geoptimaliseerd en een duidelijke overlegstructuur geïmplementeerd. 

Onze aanpak.

Uit verschillende gesprekken bleek dat er behoefte was aan duidelijkheid in het team, betere werkprocessen en betere samenwerking.

De duidelijkheid in het team is gecreëerd door eerlijk te communiceren en onderliggende patronen zichtbaar te maken, vervolgens zijn afspraken visueel gemaakt en herhaald in werkoverleggen. De werkprocessen zijn met verschillende tools verbeterd, zoals een dagstart, procesbeschrijvingen en lean trainingen 

1. Patronen doorbreken

Onderliggende gewoontes en patronen werden individueel en in groepsverband besproken en verbeterd.

2. Makkelijke werkprocessen 

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Inrichten van een teams omgeving & een duidelijke overlegstructuur om met het team te blijven verbeteren.

3. Zichtbaarheid 

Zichtbaar samenwerken met het team, waardoor de rol van de doktersassistent steviger in het proces is ingericht.

Meer weten?

Neem contact op met Suzanne als jij ook behoefte hebt aan een interim manager die niet alleen een stoel warm houdt, maar ook projecten oppakt.

Kom in contact
Hal Sophia interim manager polikliniek

Het resultaat.

Rust, reinheid en regelmaat in het team (aldus de opdrachtgever). Hierdoor is de dienstverlening verbeterd, worden er minder fouten gemaakt en is de sfeer op de polikliniek positief.

Daarnaast zijn er in het MT grote sector-brede projecten ingericht en opgepakt. 

Tevredenheid
Tevredenheid

Collega’s gaan met plezier naar hun werk, er zijn duidelijke afspraken en iedereen weet waar hij/ zij aan toe is.

Planning Hadoks
Basis op orde

Er ligt een nieuw jaarplan, formatiebegroting en duidelijke overlegstructuur. De nieuwe manager kan met een frisse start aan de slag.

Vervolg ziekenhuis apotheek
Vervolg

Er is een nieuwe fijne manager gevonden die deze lijn nu verder kan doorzetten en aan de slag gaat met het team.

Onze opdrachtgever aan het woord:

Naast haar primaire opdracht was Suzanne een betrokken onderdeel van het management team en wist zij op diverse sectorbrede projecten een flinke bijdrage te leveren en mensen te trainen in de lean werkwijze. Suzanne, we gaan je missen!

- Leonoor Brouwer, Sectormanager Ambulante Zorg

Geïnteresseerd geraakt?

Behoefte aan een tijdelijke leidinggevende voor een afdeling of polikliniek? We komen graag kennismaken om te kijken wat we voor jullie kunnen betekenen!

Yes, dat wil ik!