Verbeterstructuur op de OK.

Projectmanagement
Zorg

Floor ging zes maanden aan de slag bij de Anesthesie op de OK. Er was een sterke behoefte aan een verbeterstructuur zodat de juiste dingen opgepakt konden worden.

 

Floor Vaessen
1 dag per week
6 maanden
Rotterdam, Nederland
verbeterstructuur

In het kort.

Het OK-complex in het Erasmus MC bestaat uit 36 operatiekamers, 5 interventiekamers en 1 innovatieve magneetkamer. Een operatie kan minuten duren, maar ook vele uren. Soms is de operatie het begin van een genezingsproces. Soms het sluitstuk van een behandeling.

Voor de patiënt en voor het team op de OK is het bijna altijd het moment van de waarheid. Operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en recovery verpleegkundigen spelen een cruciale rol in dit team.

Onze aanpak.

We hebben het project opgesplitst in twee fasen. In de eerste fase zijn we aan de slag gegaan met de rolomschrijving van de coördinerende teamleden en hun eigen processen. In de tweede fase hebben we de workload in kaart gebracht en het verbeterteam opgestart.

1. Rolomschrijving

Samen met de coördinerende teamleden hebben we de taken, verantwoordelijkheden en competenties vastgesteld. Aan de hand daarvan hebben we per teamlid een ontwikkelplan bedacht.

2. Analyse

Een analyse van de huidige processen leverde de eerste verbeterprojecten op. Zo hielden we meer tijd over voor taken die er echt toe doen!

3. Verbeterstructuur

We hebben het verbeterteam samengesteld, de werk- en overlegstructuur ingericht en het verbeterbord ontworpen.

Meer weten?

Neem contact op met ons als jij ook behoefte hebt aan een interim manager die niet alleen een stoel warm houdt, maar ook projecten oppakt.

Kom in contact
verbeterstructuur

Het resultaat.

We hebben mooie eerste stappen gezet in het continu verbeteren op de Anesthesie. De structuur staat en het verbeterteam draait op volle toeren.

Tevredenheid
Visueel

Het verbeterbord maakt het werk inzichtelijk voor iedereen.

Planning Hadoks
Basis op orde

In het verbeterteamoverleg bespreken we de voortgang aan de hand van het bord.

Vervolg ziekenhuis apotheek
Vervolg

Lekker aan de slag blijven en meters maken met elkaar!

Onze opdrachtgever aan het woord:

Teamwork, duidelijkheid en transparantie vormen de key met Floor. Samenwerken op een duidelijk en fijn niveau waardoor de medewerkers ook duidelijkheid hadden.

- Lisa Kreemer, Manager Anesthesie Erasmus MC

Geïnteresseerd geraakt?

Behoefte aan een tijdelijke leidinggevende voor een afdeling of polikliniek? We komen graag kennismaken om te kijken wat we voor jullie kunnen betekenen!

Yes, dat wil ik!