Project management.

Enthousiast
Samen met enthousiasme veranderen
Resultaatgericht
Praktisch, doen wat kan, resultaten leveren
Processen verbeteren
Duidelijke taken en verantwoordelijkheden
Slimme overlegstructuur
De juiste dingen doen
Green belt training

Wat voor projecten?

Wij zijn goed in het verbeteren van processen. Wanneer processen niet optimaal verlopen, merk je dat snel in een organisatie. Collega’s moeten veel zoeken en onderling afstemmen, omdat het niet duidelijk is welke stappen je volgt en wie wat doet. Of er wordt informatie niet op de juiste plek vastgelegd, veel vergaderd en inefficiënt gewerkt. Deze symptomen noemen we ook wel verspillingen. Klanten en medewerkers hebben hier last van.

Wij zorgen ervoor dat we deze verspillingen boven tafel krijgen en aanpakken.

Lean management interim

Onze aanpak 

Natuurlijk maken we uitgebreid met elkaar kennis en willen we graag van jullie horen, waar jullie tegenaan lopen. Dat doen we al in de offerte fase, dus nog voor we starten. Als we beide vinden dat we een goede match zijn, gaan we aan de slag met het plan dat we samen hebben besproken.

In principe starten we altijd met een quick scan en een analyse. Hierdoor weten we, waar het meeste verbeterpotentieel zit en. Dit bespreken we met elkaar zodat we de opdracht helder hebben. Vervolgens bepalen we het plan van aanpak en selecteren we welke (deel)projecten we gaan oppakken.

Project charter

In welke organisaties?

Wij werken met name in dienstverlenende organisaties, zoals ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, overheden en zakelijke dienstverlening. Bijvoorbeeld op een verpleegafdeling, HR-afdeling, klantenservice of administratieve afdeling. Het mooie van een proces is dat het overal uit dezelfde bouwstenen bestaat en dat we door onze ervaring heel snel processen en verspillingen herkennen, welk type dan ook. Een frisse blik van buitenaf is dan vaak een voordeel.

Recente projecten

Recente projecten

Verbeteren indiensttredingsproces
Verbeteren pre- en onboarding
Slimmer zelfroosteren op de OK
Harmonisatie processen apotheek
Verbeteren performance personeelsadministratie
Locatie

We werken voor organisaties in het hele land. Daarbij kijken we wel naar de reisduur in het kader van onze CO2 uitstoot. Eventueel denken we met je mee of we iemand in ons netwerk hebben die meer uit de regio komt.

Periode

We zijn inzetbaar voor korte opdrachten (bijvoorbeeld een aantal sessies) en langere periodes (een aantal maanden). Wel kijken we samen met de opdrachtgever hoe we onze inzet kunnen afbouwen door kennis en verantwoordelijkheden in het team op te bouwen.

Ervaring

Al onze consultants zijn ervaren projectmanagers en trainer. Een aantal van ons werkt ook als interimmanager. We zijn allemaal lean six sigma en scrum gecertificeerd.

Tarieven

Neem voor een offerte contact met ons op. Ieder traject is uiteindelijk maatwerk dat we samen vormgeven. Tarieven zijn afhankelijk van de inzet en de duur van de opdracht.

Contact Lean People Roos en Suzanne

Meer weten?

Neem contact op met Roos of Suzanne om de mogelijkheden te bespreken.

Ervaringen van onze opdrachtgevers.

Lean People heeft bij ons het instroomproces met het team helder in kaart gebracht, volledig geanalyseerd en practische verbetervoorstellen gedaan. Het samenwerken ervaar ik met mijn team als superfijn, collega’s waren enthousiast en ze weten iedereen goed te betrekken. Dit project heeft ertoe geleid dat wij nog meer zijn gaan samenwerken met Lean People.

Lisa de Boer

Lisa de Boer
Manager HR Support bij Erasmus MC

Op Trajectum College was het nodig om een aantal belangrijke processen en structuren binnen de school visueel te maken. Lean People heeft ons daar geweldig bij geholpen. Laagdrempelig contact, daadkrachtig en professioneel handelen met een flinke dosis humor. Haar (lean) werkwijze geeft veel inzicht. Met zeer bruikbare producten als uitkomst. Aanrader voor elke school!

Jiska van der Weijden

Jiska van der Weijden
Teammanager bij Nuovo Scholen

Ook interessant.

Alle artikelen bekijken
Samenwerken en presteren
Samenwerken en presteren

Goede samenwerking is essentieel voor het verbeteren van processen. Daarom is het belangrijk je ook te richten op de onderlinge verhoudingen in een team. De piramide van Lencioni is een praktisch model dat helpt om de juiste stappen te zetten.

Een goede projectdoelstelling
Een goede projectdoelstelling

Een SMART-geformuleerde projectdoelstelling zorgt ervoor dat je houvast en richting hebt in een project. Hierdoor wordt het makkelijker om resultaten op te leveren omdat het voor de opdrachtgever, projectleider en het team duidelijk is wat er in het project moet gebeuren.

Gemba walk
Gemba walk

In dit artikel leggen we je in zeven stappen uit hoe je een gemba walk doet. Op deze manier doorloop je het proces, ontdek je wat er wel en niet goed gaat en kun je meteen aan de slag met verbeteren.

Alle artikelen bekijken