Projectmanagement.

Enthousiast
Samen de zorg verbeteren
Resultaatgericht
Praktisch, doen wat kan, resultaten leveren
Zorg processen
Duidelijke taken en verantwoordelijkheden
Slimme overlegstructuur
De juiste dingen doen
Projectmanagement team

Onze projecten.

Wij zijn goed in het verbeteren van processen. Bijvoorbeeld zorgpaden, HR-processen en het inrichten van slimme overlegstructuren.

Wanneer processen niet optimaal verlopen, merk je dat snel in de zorg. Het leidt tot frustratie omdat een nieuwe collega bijvoorbeeld nog niet in het EPD kan, omdat de indiensttreding niet goed is verwerkt. Of je registreert patiëntgegevens op meerdere plekken waardoor je meer achter de computer zit, dan aan het bed staat. Vergaderingen duren lang en echte verandering blijft uit, omdat niemand tijd heeft om met verbeteracties aan de slag te gaan.

Geen verspillingen meer!

Deze symptomen noemen we ook wel verspillingen. Medewerkers, maar ook patiënten en cliënten hebben hier last van. Wij zorgen ervoor dat we met effectief projectmanagement deze verspillingen boven tafel krijgen en richten een slim een overzichtelijk proces in. Zo kun je je weer richten op de inhoud van je werk.

Door onze projecten hou je iedere dag meer tijd over en ga je effectiever met elkaar communiceren. Voorbeelden van recente projecten zijn bijvoorbeeld:

  • Stroomlijnen van de poli Neonatologie
  • Inrichten van dagstarts op de afdeling Verloskunde
  • Verbeteren van de onboarding op de Personeelsadministratie
  • Uitwerken van de visie en de strategie van een nieuwe afdeling in een Academisch Ziekenhuis
  • Slimmer gebruik van het EPD
  • Concretiseren van het jaarplan van de Voortplantingsgeneeskunde
  • Visueel vertalen van de visie en missie van de Apotheek
  • Slimme routes in de Thuiszorg

 

Lean projectmanagement

Onze aanpak.

Natuurlijk maken we uitgebreid met elkaar kennis en willen we graag van jullie horen waar jullie tegenaan lopen. Dat doen we al in de offerte fase, dus nog voor we starten met projectmanagement. Als we beide vinden dat we een goede match zijn, gaan we aan de slag met het plan dat we samen hebben besproken.

In principe starten we altijd met een quick scan en een analyse. Hierdoor weten we waar het meeste verbeterpotentieel zit. Dit bespreken we met elkaar zodat we de opdracht helder hebben. Vervolgens bepalen we het plan van aanpak en selecteren we welke (deel)projecten we gaan oppakken.

Behalen van je green belt

In welke zorgorganisaties?

Wij werken in verschillende zorgorganisaties, zoals ziekenhuizen, VV&T, eerstelijnsorganisaties en de psychiatrie. Bijvoorbeeld op een verpleegafdeling, polikliniek, behandeldienst, personeelsadministratie of de anesthesie.

Het mooie van een proces is dat het overal uit dezelfde bouwstenen bestaat en dat we door onze ervaring heel snel processen en verspillingen herkennen, welk type dan ook. Een frisse blik van buitenaf, met veel projectmanagement ervaring in andere zorginstellingen is dan juist een voordeel.

Recente projecten en interim projectmanagement Lean People

Voorbeelden projectmanagement

Een arbeidsovereenkomst binnen 1 dag
Minder verloop door optimale pre- en onboarding
Slimmer zelfroosteren op de OK
Harmonisatie processen apotheek
Herstructurering afdeling personeelsadministratie
Optimaliseren capaciteitsplanning kindergeneeskunde
Inrichten dagstarts op de verloskunde
Locatie

We werken voor zorgorganisaties in het hele land. Daarbij kijken we wel naar de reisduur in het kader van onze CO2 uitstoot. Eventueel denken we met je mee of we iemand in ons netwerk hebben die meer uit de regio komt.

Periode

We zijn inzetbaar voor korte opdrachten (bijvoorbeeld een aantal sessies) en langere projecten (een aantal maanden). Wij kijken we samen met de opdrachtgever hoe we onze inzet kunnen afbouwen door kennis over te brengen op het team.

Ervaring

Iedereen die bij Lean People werkt is een ervaren (project)manager en trainer in de zorg. We zijn allemaal lean six sigma en scrum gecertificeerd.

Tarieven

Neem voor een offerte contact met ons op. Ieder traject is uiteindelijk maatwerk dat we samen vormgeven. Tarieven zijn afhankelijk van de inzet en de duur van de opdracht.

Interim management

Meer weten over onze werkwijze en aanpak?

Neem contact op met Roos of Suzanne om de mogelijkheden te bespreken.

Ervaringen van onze opdrachtgevers.

Lean People heeft bij ons het instroomproces met het team helder in kaart gebracht, volledig geanalyseerd en practische verbetervoorstellen gedaan. Het samenwerken ervaar ik met mijn team als superfijn, collega’s waren enthousiast en ze weten iedereen goed te betrekken. Dit project heeft ertoe geleid dat wij nog meer zijn gaan samenwerken met Lean People.

Lisa de Boer

Lisa de Boer
Manager HR Support bij Erasmus MC

Op Trajectum College was het nodig om een aantal belangrijke processen en structuren binnen de school visueel te maken. Lean People heeft ons daar geweldig bij geholpen. Laagdrempelig contact, daadkrachtig en professioneel handelen met een flinke dosis humor. Haar (lean) werkwijze geeft veel inzicht. Met zeer bruikbare producten als uitkomst. Aanrader voor elke school!

Jiska van der Weijden

Jiska van der Weijden
Teammanager bij Nuovo Scholen

Ook interessant.

Alle artikelen bekijken
TIM WOODS
TIM WOODS

TIM WOODS is het acroniem van de acht verspillingen die we kennen in het lean gedachtegoed. Spoor TIM WOODS op en verbeter processen door de verspillingen te elimineren!

Agile en lean
Agile en lean

Door lean en agile toe te passen word je een wendbare en efficiënte organisatie. Hierdoor kom je als organisatie veel sneller tot nieuwe ontwikkelingen en wordt innoveren steeds makkelijker. De combinatie van beide levert dus veel innovatievoordelen op!

Kanban
Kanban

Kanban is een tool om werk visueel te maken waardoor de flow inzichtelijk wordt. Hierdoor zie je direct waar acties nodig zijn óf waar het werk zich ophoopt. Een simpele, maar krachtige techniek om te gebruiken in processen.

Alle artikelen bekijken