Kessler Stichting.

HR
Projectmanagement
Zorg

Een hoog verloop van medewerkers en een inwerktraject dat beter kon: een mooie aanleiding om het onboarding proces te verbeteren zodat het precies aansluit bij de wensen van de medewerkers!

Floor Vaessen
3 dagen per week
4 maanden
Den Haag, Nederland
Kessler Stichting

In het kort.

De Kessler Stichting is een organisatie voor maatschappelijke opvang in Den Haag. Al meer dan 100 jaar bieden zij noodopvang, begeleiding, verpleging en forensische zorg aan cliënten die dak- en thuisloos zijn. Vaak is er sprake van complexe problematiek, zoals verslaving, schulden, psychiatrie en/of een verstandelijke beperking. De Kessler Stichting heeft meerdere locaties en afdelingen en werkt ook ambulant in Den Haag en omgeving.

De organisatie heeft te maken met een hoog verloop van medewerkers. Om dit aan te pakken hebben ze ons gevraagd om een strak en passend onboarding proces in te richten. We zijn gestart met een analyse: wat zorgt voor dit hoge verloop? Wat zeggen medewerkers die zijn vertrokken, maar vooral ook: wat zeggen medewerkers die blijven? Daarna hebben we stap voor stap een proces ingericht dat helemaal aansluit bij de behoefte van nieuwe medewerkers.

Zakelijk tekenen Lean People

Onze aanpak.

Dit project hebben we volgens de DMAIC-structuur aangepakt. We zijn gestart met het onderzoeken waar het hoge verloop van medewerkers door ontstond. We hebben het hele proces uitgewerkt in een value stream map en met verschillende medewerkers gesproken. Hierdoor kregen we goed zicht op de verbeterpunten en hebben we het pre- en onboardingproces opnieuw ontworpen.

1. Inwerkproces

In Miro hebben we een volledige uitwerking van het huidige proces gemaakt inclusief alle verbetermogelijkheden. 

2. Opleidings- kalender

Er is een volledige nieuwe opleidingskalender opgesteld in Teamup (jaarplanning) zodat alle medewerkers op het juiste moment getraind worden in de juiste vaardigheden.

3. Onboarding app

Het nieuwe proces wordt volledig digitaal ondersteund met content via een speciaal ingerichte onboarding app.

Meer weten?

Neem contact op met Roos als jij ook binnen jouw organisatie aan de slag wil met een passend inwerkprogramma en een mooi onboardingtraject om nieuwe collega’s welkom te heten!

Kom in contact

Het resultaat.

Medewerkers beginnen hun eerste werkdag op hun eigen afdeling, waar ze een warm welkom krijgen en alle spullen geregeld zijn. Vervolgens zijn ze een maand boventallig en volgen ze een uitgebreid kennismakings- en opleidingsprogramma om de organisatie en het werken binnen de Kessler Stichting goed te leren kennen. Ze hebben een vaste buddy waarmee er gedurende het hele eerste jaar regelmatig contact is.

Welkom

Al voor je eerste werkdag contact met nieuwe collega’s.

Passend

Het opleidingsprogramma is volledig op maat gemaakt voor het eerste jaar.

Persoonlijk

Door een eigen vaste buddy is er veel persoonlijk contact.

“Roos en Floor hebben op een deskundige en enthousiasmerende wijze geholpen om ons huidige en gewenste inwerkproces in kaart te brengen. Dat deden ze op een grondige manier waarbij goed aansluiting is gezocht en gevonden bij de mensen om wie het gaat: onze medewerkers. Die input vanuit de praktijk is goed meegenomen in de schets van wat anders en beter kan. Een fijne basis om verder zelf mee aan de slag te gaan.”

- Masha Wight, Manager Bedrijfsvoering

Geïnteresseerd geraakt?

Neem contact met ons op voor meer informatie, we denken graag met je mee!

Yes, dat wil ik!