Pouwer College.

Onderwijs
Projectmanagement

Op Pouwer College liep alles al goed. Toch wilde het MT een volgende stap zetten en met een team van docenten passend onderwijs en leerlingbegeleiding verder vormgeven.

Roos Spanjer
4 uur per week
4 maanden
Utrecht, Nederland
Leerlingen Pouwer College

In het kort.

Pouwer College is een praktijkschool in de wijk Overvecht (Utrecht). Hier leren ongeveer 200 leerlingen hoe ze zelfstandig kunnen werken, bijvoorbeeld in de zorg, de techniek of groenvoorziening. Na Pouwer College kunnen leerlingen ook doorstromen naar het vervolgonderwijs, zoals mbo niveau 1.

Binnen de school is een winkelstraat ingericht waar je ervaring kunt opdoen, ook is er veel verbinding met het bedrijfsleven. Op Pouwer College zijn leerlingen zelf eigenaar van hun eigen ontwikkeling.

Zakelijk tekenen Lean People

Onze aanpak.

In verschillende sessies hebben we het MT en het docententeam begeleid bij het uitwerken van een nieuw model met leerlijnen. Hierdoor zorgen we voor nog meer passend onderwijs bij de individuele behoefte van de leerling. Dit hebben we visueel uitgewerkt en vervolgens doorstroomcriteria bepaald: wanneer is een leerling klaar voor de volgende fase?

1. Visueel

Door de leerfasen visueel uit te werken konden we steeds concreter maken hoe dit nieuwe model eruit zou moeten zien. 

2. Betrokken

Samen met diverse docenten hebben we dit inhoudelijk uitgewerkt en er ontstond direct draagvlak en enthousiasme.

3. Duidelijk

Door dit steeds met alle collega’s te delen was het voor iedereen duidelijk wat de voortgang en ontwikkeling waren.

Meer weten?

Neem contact op met Roos als jij ook in het onderwijs aan de slag wil met het verbeteren van processen.

Kom in contact

Het resultaat.

Het resultaat van deze sessies hebben we gepresenteerd op een teamdag en is de basis voor de nieuwe inrichting van het onderwijs. Door ook KPI’s op organisatieniveau te benoemen kan het MT monitoren hoe de doorstroom naar de volgende leerfasen is en gericht actie ondernemen wanneer leerlingen dreigen uit te vallen, om ze zoveel mogelijk op Pouwer College passend onderwijs te kunnen blijven bieden.

Meetbaar

Resultaten en voortgang beter in beeld om verder te verbeteren.

Passend

Praktijkonderwijs voor iedere leerling passend is binnen de kaders.

Professioneel

Professioneel handelen maar wel volgens dezelfde structuur en normen.

“De samenwerking met Lean People was onwijs fijn. We hadden direct een goeie klik met elkaar waardoor het allemaal als vanzelf ging. Flexibel maar resultaatgericht, waardoor we passend bij onze manier van werken een mooi resultaat hebben bereikt samen met de docenten en het MT.”

- Frank Alkemade, Teamleider

Geïnteresseerd geraakt?

Neem contact met ons op voor meer informatie, we denken graag met je mee!

Yes, dat wil ik!