Behalen van je green belt: vijf redenen waarom

Klaar om te verbeteren!

Behalen van je green belt

Waarom behalen van je green belt?

Kunnen werkzaamheden slimmer en makkelijker? En wil je graag verbeteringen doorvoeren binnen je organisatie? Dan is de green belt training wat voor jou (dé training voor projectleiders)! Het behalen van je green belt heeft meerdere voordelen.

In dit artikel geven we je vijf redenen waarom je je green belt zou moeten behalen.

Tijdens de green belt training word je in zes dagen klaargestoomd om verbeterprojecten te leiden. Na het behalen van je green belt certificaat ben je zelf in staat om binnen je organisatie diverse processen effectief te veranderen.

Leren door te doen

In de green belt training is er veel afwisseling tussen theorie en praktijk. Aan de hand van simulatie games leer je de opgedane kennis direct toe te passen. Ook geven we tijdens de training veel relevante voorbeelden uit de praktijk om het zo praktisch mogelijk te maken. Je sluit de green belt training af met het behalen van je officiële LCS certificaat (Lean Competency System & Cardiff University).

Dat certificaat bestaat uit twee delen: LCS level 1b: eerste deel green belt (diagnosis & analysis – theorie en praktijk) en LCS level 1c: tweede deel green belt (improvement & implementation – theorie en praktijk). Beide niveaus worden getoetst op kennis en toepassing. Dat betekent dat je naast het maken van het examen, ook een praktijkopdracht succesvol moet afronden. Je krijgt hiervoor van ons via de digitale leeromgeving een speciaal ebook, een projectlog inclusief toolbox en we coachen je uiteraard bij het doen van de opdracht.

Trainer green belt BPMN

Neem de leiding

Met lean verbeteren we processen door verspillingen te elimineren. Hierbij zorg je er gelijk voor dat je jouw organisatie beter maakt. Door de fouten uit het proces te verwijderen blijft er meer tijd en geld over voor andere zaken. Dat maakt, jou met je lean six sigma kennis dé onmisbare spil binnen de organisatie.

Lean leidinggeven

Investeer tijd

Wist je dat kleine verbeteringen al heel veel tijd opleveren? Door slimmer (samen) te werken, merk je dat processen soepeler gaan lopen en er dus automatisch meer tijd over blijft voor… nog meer verbetering!

Een goed begin voor verbeteren, is het invoeren van een weekstart waarbij alle collega’s kort samenkomen en bespreken welke mogelijkheden tot verbetering er zijn. Dit kunnen gewoon simpele en kleine dingen zijn, waarvan je afspreekt dat jullie ze voor een bepaalde periode aan gaan pakken. Door even met elkaar te overleggen worden dingen snel inzichtelijk en is het voor iedereen duidelijk wie wat gaat doen. Het investeren van een beetje tijd levert uiteindelijk meer tijd op.

Laat collega’s weer energie van hun werk krijgen

Ons motto is ‘Slimmer (samen) werken met meer energie’. Dat doe je door logische stappen te nemen die betekenisvol zijn en een duidelijk doel hebben. Door de verspillingen in je organisatie te elimineren blijft er meer tijd over voor de zaken die er echt toe doen. Daarbij is er geen spraken meer van onnodig en overbodig werk maar is er juist tijd voor het werk waar jij energie van krijgt. Door leiding te nemen in een verbeterproject draag jij er aan bij dat je collega’s dus ook weer meer energie van hun werk krijgen. Daarmee beïnvloed je zowel je collega’s als de organisatie positief!

Improve fase: onderdeel van het behalen van je green belt

Projectportfolio

Na het behalen van je green belt certificaat kun je zelf direct processen binnen je organisatie gaan verbeteren. Daarbij zet je projecten op en stuur je het projectteam (waaronder yellow belts) aan. Zoals in de inleiding besproken kunnen dat diverse projecten zijn waaronder het vergroten van de service of het verhogen van de klanttevredenheid.

Je kunt jouw kennis overal toepassen

Je kunt lean six sigma in iedere branche gebruiken. Ondanks dat men zich tijdens het ontstaan van de methodiek zich voornamelijk richtte op productieprocessen, zien we vandaag de dag in vrijwel ieder vakgebied kansen voor het verbeteren. Er kan overal altijd wel iets beter. Zo ook binnen ons bedrijf, ook wij zijn dagelijks bezig met het verbeteren van onze processen (practice what you preach 😉 ).

Ben jij al green belt? Bekijk snel ons trainingsaanbod. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen, we denken graag met je mee!

Behalen van je green belt

Zelf aan de slag?

Check onze trainingsagenda voor alle green belt trainingen die binnenkort starten!

3, 10 en 24 april, 8, 15 en 29 mei 2024
4, 11 en 18 september, 2, 9 en 16 oktober 2024
Of bekijk alle opties