Welke lean cursus kan je volgen bij Lean People?

Welke lean cursus

kan je volgen?

werken bij

Welke lean cursus is de juiste voor mij?

Als je aan de slag wil met lean, is het volgen van een goede training of cursus vaak een eerste logische stap. Maar hoe weet je nou wat een goede opleiding is? Er zijn veel aanbieders en iedereen biedt net weer op een andere manier training aan. Bijna elke aanbieder hanteert wel dezelfde opbouw, namelijk in ‘belts’. Net als in de vechtsport worden bij lean de belts aangeduid met kleuren. De verschillende kleuren duiden het niveau van beheersing aan. Zo kun je kiezen voor alleen een lean training, maar er zijn ook lean six sigma trainingen. De opleidingen die wij geven zijn lean six sigma trainingen, omdat we in de praktijk zien dat het combineren van deze twee methoden de beste resultaten geeft. In dit artikel leggen we je uit wat de verschillende niveaus inhouden en hoe een lean cursus bij Lean People er verder uit ziet.

Lean huis

Lean yellow belt: de eerste stap naar verbetering

De lean yellow belt cursus is eigenlijk de perfecte introductie in de wereld van lean. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil beginnen met het verbeteren van processen op een gestructureerde manier. Zo ga je bij een training van Lean People al zelf aan de slag met verbeteringen. De lean yellow belt duurt meestal een dag. Tijdens deze eerste dag opleiding start je met basiskennis van processen, een introductie in het lean gedachtegoed en natuurlijk de acht verspillingen. Je leert hoe je kleine, maar aantoonbare verbeteringen doorvoert op een gestructureerde manier. Deelnemers gaan aan de slag met praktische tools en technieken die direct toegepast kunnen worden. Zo wordt de eerste stap naar continu verbeteren tijdens deze cursus gezet.

Als je op zoek bent naar een cursus waarmee je de eerste stappen kan zetten met lean en wil leren hoe je zelf kleine verbeteringen kan signaleren en doorvoeren, is de lean yellow belt iets voor je.

Meer over de yellow belt
lean green belt training

Lean orange belt: zelf gaan verbeteren

Een lean orange belt cursus is wat uitgebreider dan een lean yellow belt. Deze training duurt meestal twee dagen en is ontworpen voor mensen die actief willen deelnemen aan het verbeterproces binnen hun organisatie. Net als tijdens de lean yellow belt cursus krijg je een introductie in proccessen, lean en de verspillingen. Daarnaast ga je ook aan de slag met de lean principes en lean projecten. Je leert al net wat dieper ingaan op de verschillende lean methodieken en hoe je deze toe kan passen. Eigenlijk doorloop je in sneltreinvaart de verschillende lean principes. De focus van deze cursus ligt op het leren van vaardigheden om deel te nemen aan lean verbetertrajecten. Deze trajecten worden vaak geleid door een lean green belt. Het is een praktische cursus waarbij je, vooral door te doen, leert hoe je veranderingen realiseert.

Een lean orange belt training is geschikt voor mensen die meer willen leren over lean en vooral willen leren hoe ze mee kunnen doen in lean trajecten in hun organisatie.

Meer over de orange belt
lean cursus

Lean green belt: lean voor gevorderden

De lean green belt cursus is speciaal ontworpen om opgeleid te worden tot lean projectleider. Je leert grote, complexe verbeter projecten te leiden en gestructureerd aan te pakken. De focus ligt op het doorlopen van alle fases van een lean projecten en het realiseren van grotere verbeteringen je organisatie, op basis van een goed meetplan en dus data. Ook is er in deze training aandacht voor het coachen en begeleiden van collega’s en het creëren van een cultuur waarin continu verbeteren normaal is. Je gaat tijdens deze training aan de slag met een eigen lean project, waarbij je door ons begeleid wordt. Je verbetert dus al je eigen proces tijdens de cursus!

Als je wil leren hoe je van A tot Z een lean project doorloopt en leidt, is de green belt opleiding wat voor jou!

Meer over de green belt

Een lean cursus bij Lean People

Onze trainingen zijn opgebouwd volgens een vaste structuur, waarbij we stap voor stap gaan van theorie onthouden naar begrijpen, toepassen tot zelf met enthousiasme deze kennis overbrengen op collega’s. Tijdens de training gaan we dan aan de slag met een verdieping op de theorie, maar vooral met de toepassing op cases en eigen praktijksituaties. Dit stappenplan zorgt ervoor dat kennis écht blijft hangen. We combineren dit met onze online leeromgeving vol met tools en tips en het gebruik van allerlei digitale tools zoals Trello en Mural. Het leuke daaraan is dat je ook direct leert hoe je deze tools toepast in je eigen werk.

Lean People is geaccrediteerd door het Lean Competence System (LCS) & Cardiff University. Dat betekent dat de inhoud van onze trainingen en de manier waarop de training wordt gegeven van hoge kwaliteit zijn.

Trainingen agenda

Zelf een lean cursus volgen?

Liever advies van Roos of Suzanne over welke training het beste bij jou past?  Neem dan gerust contact met ons op.

Schrijf je je liever direct in? Hier kun je onze agenda vinden.

Kom in contact
De kwaliteiten van een succesvolle projectmanager
De kwaliteiten van een succesvolle projectmanager

Een goede projectmanager leidt meestal grote projecten waar meerdere subprojecten onder vallen. Een leuke en uitdagende rol! Wat is er nodig om deze rol goed uit te voeren?

Optimaliseer de waardestroom met makigami
Optimaliseer de waardestroom met makigami

Makigami is een vorm van waardestroomanalyse, specifiek ontworpen om inzicht te geven in de stroom van werk en informatie. Je brengt het huidige proces in kaart en analyseert waar knelpunten zitten.

Visgraatdiagram in de zorg: zo gebruik je deze waardevolle tool
Visgraatdiagram in de zorg: zo gebruik je deze waardevolle tool

Een visgraatdiagram, ook bekend als Ishikawa, klinkt misschien als een exotisch Japans gerecht. Maar net als alle andere (soms gekke) lean termen, is het een handige tool om tot een oorzaakanalyse te komen.

Alle artikelen bekijken