Slimmer werken, wat is het eigenlijk?

Hoe doe

je dat?

Slimmer werken

Hoe doe je dat?

Waarschijnlijk heb je ‘slimmer (samen)werken’ al wel eens bij ons voorbij zien komen, maar wat bedoelen we hier nou mee? Herken je dat je werk uit veel taken bestaat, je in verschillende projecten werkt, maar structuur wel eens ontbreekt? Het zou ideaal zijn als jij en je collega’s tijd kunnen besteden aan dingen die juist waarde toevoegen zodat je het doel dat jullie voor ogen hebben sneller bereiken. Maar hoe doe je dat?

In deze blog lees je:

  • Meer over slimmer (samen)werken
  • Lean en scrum
  • Voordelen
Slimmer werken

Wat wij bedoelen met slimmer (samen)werken

Werkzaamheden logisch inrichten, waarde toevoegen voor de klant & werken met een duidelijk doel.
Wanneer je slimmer wil gaan werken, kijk je naar je (werk)processen en hoe je deze beter inricht of naar hoe jullie in projecten samenwerken. Met als doel je werktijd te gebruiken voor werkzaamheden die echt waarde toevoegen voor je klant of werkgever en leiden tot een goed resultaat.

Slimmer werken

Hoe kunnen lean of scrum helpen

Lean en scrum zijn methoden die hierbij helpen. Bij beiden staat het creëren van waarde voor de klant centraal. Zo ga je bij lean aan de slag met het optimaliseren van je processen. Bij scrum werk je in teamverband (in een korte cycli) aan een concreet product. Welke methode je beter in kan zetten hangt af van de situatie, een combinatie is namelijk ook mogelijk. In onze projecten mixen we vaak elementen uit lean, scrum en gezond verstand. Neem gerust contact met ons op, wij adviseren je graag.

Voordelen van slimmer (samen)werken

Slimmer (samen)werken zorgt ervoor dat je structureel blijft verbeteren. De manier waarop je je eigen werk inricht of waarop jullie in projecten aan de slag gaan: voor alles heb je een duidelijke werkwijze.

Hierdoor:

  • Ervaar je minder werkdruk en stress
  • Heb je meer tijd voor de juiste dingen
  • Bereik je sneller je doelen
  • Zijn klanten tevreden
  • Werken jullie effectiever en efficiënter
Trainingen agenda

Wil jij ook slimmer (samen)werken?

Bij ons kun je een training volgen op verschillende niveaus. Mocht je twijfelen wat het beste bij jouw situatie past, kunnen wij je altijd vrijblijvend adviseren.

10 en 11 juni 2024
25 en 26 september 2024
Of bekijk alle opties
De kwaliteiten van een succesvolle projectmanager
De kwaliteiten van een succesvolle projectmanager

Een goede projectmanager leidt meestal grote projecten waar meerdere subprojecten onder vallen. Een leuke en uitdagende rol! Wat is er nodig om deze rol goed uit te voeren?

Optimaliseer de waardestroom met makigami
Optimaliseer de waardestroom met makigami

Makigami is een vorm van waardestroomanalyse, specifiek ontworpen om inzicht te geven in de stroom van werk en informatie. Je brengt het huidige proces in kaart en analyseert waar knelpunten zitten.

Visgraatdiagram in de zorg: zo gebruik je deze waardevolle tool
Visgraatdiagram in de zorg: zo gebruik je deze waardevolle tool

Een visgraatdiagram, ook bekend als Ishikawa, klinkt misschien als een exotisch Japans gerecht. Maar net als alle andere (soms gekke) lean termen, is het een handige tool om tot een oorzaakanalyse te komen.

Alle artikelen bekijken