Slimmer werken, wat is het eigenlijk?

Hoe doe

je dat?

Auteur: Roos Spanjer Laatst bijgewerkt op: 29 november 2022
Slimmer werken

Hoe doe je dat?

Waarschijnlijk heb je ‘slimmer (samen)werken’ al wel eens bij ons voorbij zien komen, maar wat bedoelen we hier nou mee? Herken je dat je werk uit veel taken bestaat, je in verschillende projecten werkt, maar structuur wel eens ontbreekt? Het zou ideaal zijn als jij en je collega’s tijd kunnen besteden aan dingen die juist waarde toevoegen zodat je het doel dat jullie voor ogen hebben sneller bereiken. Maar hoe doe je dat?

In deze blog lees je:

  • Meer over slimmer (samen)werken
  • Lean en scrum
  • Voordelen
Slimmer werken

Wat wij bedoelen met slimmer (samen)werken

Werkzaamheden logisch inrichten, waarde toevoegen voor de klant & werken met een duidelijk doel.
Wanneer je slimmer wil gaan werken, kijk je naar je (werk)processen en hoe je deze beter inricht of naar hoe jullie in projecten samenwerken. Met als doel je werktijd te gebruiken voor werkzaamheden die echt waarde toevoegen voor je klant of werkgever en leiden tot een goed resultaat.

Slimmer werken

Hoe kunnen lean of scrum helpen

Lean en scrum zijn methoden die hierbij helpen. Bij beiden staat het creëren van waarde voor de klant centraal. Zo ga je bij lean aan de slag met het optimaliseren van je processen. Bij scrum werk je in teamverband (in een korte cycli) aan een concreet product. Welke methode je beter in kan zetten hangt af van de situatie, een combinatie is namelijk ook mogelijk. In onze projecten mixen we vaak elementen uit lean, scrum en gezond verstand. Neem gerust contact met ons op, wij adviseren je graag.

Voordelen van slimmer (samen)werken

Slimmer (samen)werken zorgt ervoor dat je structureel blijft verbeteren. De manier waarop je je eigen werk inricht of waarop jullie in projecten aan de slag gaan: voor alles heb je een duidelijke werkwijze.

Hierdoor:

  • Ervaar je minder werkdruk en stress
  • Heb je meer tijd voor de juiste dingen
  • Bereik je sneller je doelen
  • Zijn klanten tevreden
  • Werken jullie effectiever en efficiënter
Trainingen agenda

Wil jij ook slimmer (samen)werken?

Bij ons kun je een training volgen op verschillende niveaus. Mocht je twijfelen wat het beste bij jouw situatie past, kunnen wij je altijd vrijblijvend adviseren.

7 en 8 oktober 2024
25 en 26 november 2024
Of bekijk alle opties
Wat is de Balanced Scorecard?
Wat is de Balanced Scorecard?

De Balanced Scorecard is een strategische tool waarmee je visueel de visie, strategie en de voortgang kunt monitoren. De ultieme tool om te bepalen welke processen en projecten er opgepakt moeten worden.

PDCA cyclus: voorbeelden uit de praktijk
PDCA cyclus: voorbeelden uit de praktijk

De PDCA cyclus is een handige tool om structurele verbeteringen te realiseren. Het helpt je niet alleen om problemen te identificeren, maar ook om goede oplossingen te implementeren.

Bias onderzoek: voorbeelden uit de praktijk
Bias onderzoek: voorbeelden uit de praktijk

Eerder las je wat bias is en hoe je het kunt voorkomen. Toch lukt dat niet altijd. In deze blog geven we je een voorbeeld van bias

Alle artikelen bekijken